ŠKOLICA SPORTA

OSNOVNI PROGRAM

Osnovni program školice sporta čine dva treninga nedeljno u trajanju od po 60 minuta koji su usmereni na razvoj motoričkih sposobnosti dece, njihove koordinacije, agilnosti, okretnosti, ravnoteže, osećaja položaja u prostoru kao i pozitivnih psihološko-socijoloških karakteristika.

Takodje jedan od osnovnih zadataka školice je stvaranje interesovanja i ljubavi prema zdravom životu i sportu.

MISIJA ŠKOLICE

Sve više prisutno sedentarno (sedeće) ponašanje kao produkt savremenog života nepovoljno utiče na razvoj i zdravlje dece. Sedenje pred televizorom ili gledanje videa su pasivne aktivnosti pri kojima deca ne mogu učiti nove veštine, razvijati mišiće i proširivati komunikacijske sposobnosti.

Da biste razvili svoje vještine pisanja, možete pronaći korisne članke i alate na web stranicama kao što . Tamo ćete pronaći savjete o tome kako pisati različite oblike teksta, kao što su eseji, izvještaji i kritike. Također, možete se naučiti kako da izbjegavate plagijata i pišete originalne tekstove.

Danas svako treće dete ima problema sa lokomotornim sistemom: ravna stopala, deformitet kičmenog stuba, deformitet grudnog koša i prekomernom težinom, između ostalog i problema sa koncentracijom koji se javljau zbog nedovoljne aktivnosti.    Naša misija je da aktiviramo svu decu da se bave sportom i iskorenimo gore navedene probleme, poboljšavajući kvalitet njihovih života.

AKTIVNOSTI ŠKOLICE SPORTA

Aktivnosti se najvećom merom baziraju na prirodnim oblicima kretanja u koje spadaju trčanje, puzanje, hodanje, bacanje i hvatanje rekvizita, penjanje, guranje, preskakanje…. i koje se izvode u cilju postepenog usvajanja više zahtevnih i složenijih oblika kretanja. 

-Sve igre i vežbe se sprovode kroz animaciju kako bi deci bilo što zanimljivije (bajke, priče , razni junaci … )

– Vežbe za oblikovanje tela sa i bez rekvizita

– Vežbe za jačanje mišića leđa i trbuha

– Vežbe za pravilno hodanje i trčanje razne atletske aktivnosti

– Vežbe na spravama i parteru

– Poligoni

– Sportske igre sa i bez lopte

CILJEVI ŠKOLICE SPORTA

U periodu odrastanja deteta, jedna od najvažnijih stvari koja utiče na pravilan razvoj jeste poštovanje senzitivnih perioda i kritičnih faza u kojima se razvijaju odredjene motoričke sposobnosti. Ukoliko dodje do zanemarivanja, odnosno ako odredjena motoričke sposobnosti nisu sprovodjene u senzitivnim periodima, one se više ne mogu nadoknaditi i u budućem sportskom razvoju se ne može dostići maksimum uspeha. Gipkost, brzina reakcije, koordinacija, ravnoteža, agilnost su samo neke od motoričkih sposobnosti koje je potrebno razvijati u najmladjim uzrastima ukoliko mislimo da strategija dugoročnog sportskog razvoja bude uspešno započeta.

Jedan od osnovnih ciljeva školice jeste stvaranje interesovanja i ljubavi prema zdravom životu i sportu.

INDIVIDUALNI TRENING

Takođe u ponudi imamo i individualne treninge za decu,  individualne treninge sa decom sa smetnjama u razvoju, individualne treninge korekcije i prevencije deformiteta lokomotornog aparata.

Vreme i cena se kreiraju u dogovoru sa trenerom.

ZDRAVSTVENI KARTON

Devojčice i dečaci, članovi naše školice  mogu izvršiti zdravstveni pregled jednom ili više puta godišnje u slučaju da to bude potrebno.

Preglede  vrši  SPORT MEDICO

OSNOVNI PREGLED OBUHVATA:

– antropometriju

– EKG u miru – po potrebi step-test

– merenje pritiska

– lokomotorni sistem

– bazičan fizikalni pregled

– potvrda o zdravstvenoj sposobnosti

Kontaktirajte nas