Uzrast deteta je prvi parametar za određivanje idealne fizičke aktivnosti.

U formativnom periodu, skoro uvek se preporučuje široki, opšti pristup, jer se na taj način razvija i stvara široka, stabilna baza sposobnosti koje se ne bi razvile specijalističkim pristupom (samo jedan određeni sport). Na taj način se povećava opšta sposobnost deteta, kapacitet da više napreduje u kasnije izabranom  sportu.работни обувки fw34 steelite lusum s1p 38
normamascellani.it
covorase man
bayern münchen spieler
karl sneakers
addobbi fai da te matrimonio
prestonstadler.com
spoločenské šaty pre moletky
fingateau.com
lifeonthevineministries.com

Decu treba uključivati u relativno nestruktuiranu igru sa različitim pokretima tela. To podstiče razvoj moždanih funkcija, koordinacije, socijalnih veština, grubih motornih veština, emocija, liderskih sposobnosti i maštovitosti.  Pomaže deci da razviju samopouzdanje, pravilno telesno držanje, ravnotežu, jake kosti i mišiće, promoviše održavanje optimalne telesne težine, sposobnosti kretanja.

Zbog toga je Activity centar odličan izbor. ?

Deca od 3-4 godine se planski provode kroz obuku različitih sportskih aktivnosti, kako bi se kroz godine planskog rada razvila u kompetentne sportiste sa odličnim poznavanjem raznih disciplina i sportskih veština.

Kroz ovaj proces razvijaju se ljubav prema sportu i navika redovnog vežbanja kao i sportsko obrazovanje. Stoga, biće im mnogo lakše da, kada za to dođe vreme, odaberu sport kojim bi želeli da se u potpunosti posvete.

Benefiti fizičke aktivnosti su harmoničan, funkcionalan i estetski razvoj, veća snaga, ekonomično delovanje muskulature i celog organizma, bolja koordinacija, podizanje vitalnog kapaciteta, sporiji ritam disanja, brza restitucija nakon velikih fizičkih napora i stresova. Svemu ovome treba dodati i značajne mentalno-hemijske dobiti, kao što su čvrsta volja, istrajnost, harmoničnost u odnosima, plemenitost. U savremenim uslovima, fizička aktivnost je sve manja. To nalaže potrebu pravilnog vaspitanja u oblasti fizičke kulture, i usađivanje navika za sistemsku aktivnost tokom čitavog života.

Jedan od načina da se to postigne jeste fizičko vaspitanje dece od najranijeg uzrasta, ali primereno njihovom uzrastu i stepenu mentalnog sazrevanja.

Isprobavanje različitih sportova se preporučuje do 12. godine, kada dete postaje sposobno da sebe potpuno investira u jedan sport i da adekvatno podnese ovu vrstu opterećenja.

Dopustite deci da uživaju u periodu odrastanja.

Ukoliko je postojala prilika da dete bude izloženo različitim sportovima do 12. godine, onda ono i samo ume da prepozna kom sportu bi želelo da se posveti.

Često se sreću roditelji koji bi želeli da dete sa nepune dve godine počne da trenira, a neki se sete i da bi njihovo dete od 14 godina trebalo da razvije elementarnu motoriku i naviku vežbanja. Tada je nažalost kasno.

Kako ne bi dolazilo do zabune i kašnjenja, treba se konsultovati sa osobom koja je profesionalno obučenainformisati kada je najbolji tretnutak da se dete uvede u svet sporta.

Pozovi nas