Školica sporta Activity Centar, od kada je 2012. godine otvorena, predstavlja prvi korak ka zdravom i aktivnom načinu života za preko 5000 mališana. Mnogi od njih su, nakon sportića, razvili ljubav prema određenom sportu, što je roditeljima dalo odgovor na pitanje – ka čemu da usmeravam svoje dete?

Ipak, ono što se roditelji uvek pitaju jeste – da li je prerano da svoje dete upišem u školicu sporta već danas?

Školica sporta – Koja je starosna granica?

Naša školica sporta okuplja mališane od 3 do 7 godina, različite fizičke konstitucije, visine, težine, ali i karaktera. Ono što nas čini posebnim jeste sposobnost da svakom detetu, uprkos grupnim treninzima, pristupimo individualno i da kod njih probudimo ljubav prema sportu, bez obzira na godine, sposobnosti ili karakter deteta.

Iako je reč o maloj deci, razlozi zbog čega je sportić za njih idealan su mnogobrojni. Za Vas izdvajamo najvažnije.

Školica sporta – Zašto je važna u ovom uzrastu?

Kada su deca mala, njihov fokus uvek odlazi na zanimljive stvari. Njihova pažnja u tom periodu usmerena je na ono što im je zabavno. Iz razloga što deca kroz igru najbrže i najbolje uče, Activity Centar školica sporta je spoj lepog i korisnog. Igramo se, a istovremeno razvijamo fizičke, psihičke i motoričke sposobnosti mališana.

S druge strane, negovanje aktivnog načina života i zdravog odnosa prema sportu, lakše je i prirodnije održavati u kasnijim godinama, kada se ona detetu pruže na vreme i na adekvatan način. Takođe, fizičko kretanje utiče na celokupno zdravlje deteta, a umor na kvalitetniji san.

Iako svi roditelji svom detetu žele najbolje, oni često prave grešku kada odmah pokušaju da usmere svoje dete na konkretan sport. Dete treba da se opredeli za ono što samo želi, a do ovog odgovora može da dođe kroz sportić koji će mu otvoriti vidike i inspirisati ga da razmisli o svojim budućim željama i pravcima. Dakle, kroz školicu sporta se posmatra koje se sposobnosti razvijaju kod deteta i podstiču se, kako bi one razvile svoj pun potencijal.

Školica sporta – Da li je dostupna i za mlađe od 3 godine?

Razlog zbog čega je postavljena starosna granica nije slučajan. Iako je u pitanju sportić kroz igru, preduslov za školicu sporta je dovoljna koncentracija i pažnja na treningu, a to se razvija između treće i četvrte godine. Ove godine su bitni senzitivni periodi kod dece (od treće do sedme godine) jer je baš to period kada je moguće uticati na razvoj koordinacije i motoričkih sposobnosti. Istraživanja su pokazala da upravo u ovom periodu deca najlakše i sa najvećim interesovanjem i entuzijazmom usvajaju nove veštine.

Naravno, naša vrata su otvorena svim mališanima. Ukoliko primetite da je Vaše dete spremno i ranije da nam se pridruži, dođite da se igramo i vidimo kako ono reaguje na okruženje. Na kraju krajeva – prvi trening je probni i besplatan za sve. Nemate šta da izgubite, sem da se dobro zabavite! smile

Pridružite nam se na nekoj od naših lokacija i pokrenimo aktivnu promenu danas!

Pozovite nas za više informacija: 064 2748 571

Pozovi nas