Deca od rođenja prolaze kroz različite faze razvoja. S godinama se razvijaju biološki, emotivno i intelektualno. Tokom razvoja postoje faze koje se nazivaju senzitivni periodi, koji označavaju najbolji period u dečijem razvitku za razvoj određenih fizičkih sposobnosti.

To znači da snaga, izdržljivost, fleksibilnost nemaju uvek istovetni razvitak u istom periodu. U zavisnosti od toga koliko dete ima godina, kao i od pola deteta, slede faze za optimalan razvoj organizma i motoričkih sposobnosti.
gartenmöbel design
bettwäsche tom und jerry
planeta sport muske patike novi pazar
giorgio armani sport
adidas beckenbauer trening
bomber jakke burgunder
гуми 18 цола
esprit round sunglasses
liemenes mergaitems
windows wont connect to iphone usb

Pošto su deca u ovom razdoblju jako mala, nisu spremna za određeni sport.

Mališani se razvijaju kroz igru

Specifikacija sporta za dete nije pozitivna iz više razloga. Pomenuti senzitivni periodi još uvek nisu krenuli toliko uzlaznom putanjom. Osim toga koncetracija ove dece je jako skraćena, tako da ne mogu pratiti trening učenja sa punom pažnjom.

Dakle, ne postoji najbolji sport za decu jer oni u ovom periodu moraju da razvijaju svoju bazu.

Baza označava igranje, jer igra ih čini srećnima i tako najlakše uče. Kroz zabavu i igru oni se razvijaju na najbolji mogući način. U tom uzrastu najznačajniji princip u treningu dece je svestrani (opšti) razvoj.

Raznovrsnost sadržaja ima neverovatno pozitivan uticaj. Deca se kroz program vežbanja koji osmišljava tim profesionalaca Activity Centra, uče pravilnom držanju tela, hodanju, trčanju i svim drugim prirodnim oblicima kretanja, hvatanja i bacanja rekvizita, penjanja, guranja, kroz različite poligone, štafetne igre, a sve to kroz vežbe i igrice prilagođene njihovom uzrastu uz raznolik sadržaj. Igranje na Slotogate također je dobro za vježbanje nekih važnih životnih vještina kao što su kritičko razmišljanje i upravljanje vremenom.

Jedan od osnovnih zadataka školice je stvaranje interesovanja i ljubavi prema zdravom načinu života i sportu.

Roditelji u sve većem broju naivno žele da deca budu dobro plaćeni profesinalni sportisti. Najveća greška koja se pravi u treningu sa decom je upravo to, rana specijalizacija. Tek kada dostignu određene godine može se govoriti o selektovanju dece za određeni sport.

Osim toga, trening pozitivno utiče na opštu fizičku pripremljenost i zdravstveno stanje jer podstiče razvoj navike vežbanja i poboljšava status kostiju i utiče na prevenciju posturalnih deformiteta kod dece (skolioza, lordoza, kifoza, X i O noge, ravna i izdubljena stopala), smanjuje rizik od pojave gojaznosti, podstiče svestrani razvoj funkcionalnih, motoričkih i psihičkih sposobnosti.

Uz pravilan program i pravilno sprovođenje rezultati će biti i te kako pozitivni.

Nakon određenog perioda kada deca malo odrastu i razviju psiho-fizičku zrelost, to im omogućava da kasnije nastave bavljenje sportskom disciplinom koja im najviše odgovara, a najčešće je to onaj sport u koji veruju da će biti najuspešniji i za koji pokazuju najviše interesovanja.

Prednost školice sporata je što detetu daje svestranost, tj. veliku širinu u smislu motorike i koordinacije, što predstavlja daleko veći kvalitet u odnosu na usmeravanje deteta na samo jednu sportsku disciplinu.

Pridružite nam se na nekoj od naših lokacija i pokrenimo aktivnu promenu danas!

Vaš Activity Centar

Pozovi nas