Sportski trougao je neizbežan činilac USPEŠNOG dečijeg sporta. S razlogom smo naglasili reč “uspešnog”. Ukoliko relacija TRENER – RODITELJ ne funkcioniše kako treba, veliki su izgledi da dete ne doživi pozitivno sportsko iskustvo.

Onoga trenutka kada dete uplovi u svet sporta, treneri postaju važan faktor u ravoju, disciplini odgoju dece. Zbog toga je važno da jedni i drugi kvalitetno sarađuju.

Magični trougao, koji se sastoji od roditelja, trenera i deteta, sastavni je deo sporta. Trener je stručnjak za sport koji dete uči novim veštinama i pomaže detetu na putu razvoja. Roditelji su podrška, pomoć i uzor svojoj deci. Svakodvnevno se i jedni i drugi trude da budu što bolji u onome što rade i na najbolji način ostvaraju svoju ulogu.работни обувки fw34 steelite lusum s1p 38
normamascellani.it
covorase man
bayern münchen spieler
karl sneakers
addobbi fai da te matrimonio
prestonstadler.com
spoločenské šaty pre moletky
fingateau.com
lifeonthevineministries.com

Stoga, važan uslov za uspešan razvoj deteta kroz sport jeste poverenje koje roditelj ima prema treneru. Roditelji bi trebalo da se osećaju prijatno kada ostavljaju svoje dete treneru. Kada roditelj nema poverenja u trenerov način rada, to će se kroz njegovo ponašanja i komentare odraziti na to koliko dete veruje treneru.

Sportska aktivnost u ranom uzrastu je jako važna. Mora se pravilno kanalisati i usmeravati kako bi dala pozitivne rezultate.

Veoma je važno da se prilikom upisa deteta na određenu sportsku aktivnost poštuje odnos roditelj –  trener. Na trenera vašeg deteta potrebno je gledati kao na vaspitača i učitelja sportske veštine. Kada je Vaše dete sa trenerom, dopustite da ga podučava o zdravim navikama i podstiče na radne navike, uči timskom radu, liderstvu i organizaciji u skladu sa svojim planom rada.

Nepoželjno je i kontradiktorno mešanje roditelja u odnos deteta i trenera. Vaš mališan stiče određenu povezanost sa trenerom i potrebno je da ga i Vi prihvatite i ne protivurečite  sopstvenim ciljevima i zahtevima.

Ukoliko imate mališana koji uživa u odlasku na treninge, neprestano priča o treningu, hvali se i prepričava svoje anegdote, ukoliko ima energije čak i više nego pre samog odlaska na trening- znate da ste učinili pravu stvar i da ste na pravom mestu!

Rezultati istraživanja su pokazali da deca negativno tumače savete/sugestije koje dobijaju od roditelja.

Ono što nikada ne bi trebalo raditi jeste upoređivati dete sa drugima. Uputite reč podrške i pohvalu pre nego se osvrnete na kritiku i ukazivanje detetu na greške. Deci je potrebno dati vetar u leđa i ulivati veru u sebe od malih nogu.

Zajedničkim angažovanjem, saradnjom i dobrom komunikacijom činimo najbolje za NAŠU decu. Zajedeničkim snagama ih motivišemo na rad, trud, fizičku aktivnost i razvoj koji im je preko potreban u periodu odrastanja.

Ukoliko Vaše dete još uvek nije postalo deo našeg tima,  budite slobodni da nas posetite ili nas kontaktirate.

Pružimo deci potporu kakvu zaslužuju!

Vaš Activity Centar

Pozovi nas