Zašto je aktivnost u ranom uzrastu bitna kod dece?

Mališani će se vrlo rado uključiti u neku aktivnost ako su izazvani, odnosno ako to privlači njihovu pažnju. Nekima će biti potrebno više, a nekima manje vremena, ali uz pravilnu motivaciju svako dete će se pravilno razvijati.

Najopasnije je kada mališani nemaju nikakve izazove i kada se njihov psiho-motorni razvoj zanemari i prepusti slučaju. Zbog toga im se treba posvetiti sa posebnom pažnjom, uticati i usmeravati ih na put pravilnog fizičkog razvoja.работни обувки fw34 steelite lusum s1p 38
normamascellani.it
covorase man
bayern münchen spieler
karl sneakers
addobbi fai da te matrimonio
prestonstadler.com
spoločenské šaty pre moletky
fingateau.com
lifeonthevineministries.com

Važno je postaknuti dete da zavoli neku fizičku aktivnost jer na taj način ono stiče navike koje će ga pratiti tokom celog života. Zbog toga, trebalo bi ih u što ranijem uzrastu upoznati sa svetom sporta i lepotom pokreta.

Bavljenje sportom povećava lučenje dopamina (hormona motivacije) i serotonina (hormona sreće). Ima mnoštvo fizičkih ali i zdravstvenih benefita.

Deca koja se bave sportom imaju usađene dobre navike od malih nogu, bolju organizaciju, veću odgovornost i razvijaju svoju ličnost u smeru koji će im kasnije omogućiti lakše prihvatanje školskih i životnih obaveza.

Fizička aktivnost poboljšava pamćenje i utiče na pravilan razvoj dečjeg mozga. Telo je izuzetno inteligentan sistem i mozak mališana se intenzivnije razvija ukoliko su oni fizički aktivni. Bavljenje sportom daje organizmu više kiseonika, a samim tim i mozak bolje funkcioniše.

Sa druge strane, razvoj samopouzdanja, odvažnosti, odgovornosti i smanjenje agresije i negativnih emocija kod mališana koji vežbaju su zagarantovani.

Ukoliko roditelji propuste određene periode u odrastanju i ne podstaknu dete na fizičku aktivnost, kasnije se teško nadoknađuje propušteno.

Neophodno je adekvatno osmisliti i dozirati sportske aktivnosti, tako da sport deci bude zadovoljstvo, zabava i opuštanje, a ne dodatno opterećenje, izvor nezadovoljstva i frustacija.

Svoje mališane možete prepustiti Activity Centar timu profesionalaca koji će kroz program prilagođen njima učiniti da ljubav prema sportu postane neupitna a svaki njihov dolazak ozaren smehom i radošću. Zajedničkim snagama uticaćemo na njihov psiho-fizički razvoj i na usvajanje dobrih navika.

Čekamo vas!

Pozovi nas