Bliži se Nova godina, a mame i tate su u dilemi šta da poklone svom klincu ili klincezi. Svaki roditelj uglavnom zna koja je to igračka koju je dete oduvek želelo, ali hajde da ovog puta rezonujemo iz drugog ugla:

Zašto detetu ovoga puta ne bismo poklonili ono što mu treba, umesto onoga što bi možda želelo?

Na hiljade roditelja i mališana prošlo je kroz našu školicu sporta sa osmehom na licu, a utisci koje su oni sa sobom poneli, dali su nam za pravo da ih izdvojimo kao 10 razloga zbog kojih je upis u školicu sporta najbolja odluka koju možete doneti za svoje dete. Na kraju krajeva, Nova godina i jeste tajming za velike odluke! 🙂

P.S. Ostanite do kraja, jer smo pripremili nešto za Vas…

I dete, kao i mi odrasli, se uglavnom najviše raduje kratkoročnoj sreći. Kada ona prođe, shvatamo da je dugoročna sreća mnogo važnija. Evo kojih 10 stvari doprinosi dugoročnoj sreći Vašeg mališana:

1. Razvoj fizičkih i psihičkih sposobnosti.

Naučno je dokazano da je period između treće i šeste godine senzitivan period u kojem dete najefikasnije razvija koordinaciju i motoričke sposobnosti. Redovna fizička aktivnost direktno utiče na zdravlje, na pravilan rast i razvoj organa, a podstiče i lučenje seratonina, hormona sreće.

2. Umor i kvalitetan san.

Kada se dete lepo umori, i njegov san je lepši. A što je san lepši, ono biva produktivnije narednog dana u vrtiću, školi ili kod kuće dok se igra i pokušava da razume kako funkcioniše svet oko njega.

3. Razvoj socijalnih veština.

Razvoj socijalnih veština je važan deo socijalizacije, koja je najuočljivija u ranom detinjstvu. Dete na sportiću, uz trenera i svoje vršnjake, uči da pravilno i jasno izrazi svoje potrebe, razvija sposobnosti da se snađe u prostoru i postavlja temelje za dobru saradnju i odnose sa drugima u budućnosti.

4. Osećaj za grupu, tim i prijateljstvo.

Na sportiću težimo da kod dece probudimo timski duh. Dete se uči da se do cilja najbolje dolazi zajedničkim trudom i radom i da je važno pomagati drugarima kada posustanu na tom putu.

5. Osećaj za sekundarni autoritet, poslušnost i poštovanje.

Deca se uglavnom sa sekundarnim autoritetom susreću odlaskom u vrtić ili u školu. Na našem sportiću, kroz zabavu, treneri mališane uče da poštuju starije, da slušaju zadatke trenera, ali i roditelja kod kuće i da poštuju njih i njihove odluke, koje su i u njihovom interesu.

6. Ispunjavanje gregarnog motiva.

Gregarni motiv je prirodna potreba deteta i čoveka da pripada grupi. Uz svoje vršnjake, mališani se uče pripadnosti i smanjuje se verovatnoća razvoja razmaženosti u kasnijim godinama.

7. Zdravo prihvatanje pobede i poraza.

Kroz razne igre, dete uči da na ispravan način prihvati i pobede i poraze. Gubljenje je sastavni deo života i dete treba na ispravan način da ga prihvati i savlada.

8. Otkrivanje svojih potencijala i snaga.

Sportić je najbolji način da dete otkrije svoje potencijale, skrivene želje i sklonosti ka konkretnom sportu. U najvećem broju slučajeva, nakon školice sporta dete se upisuje na određeni sport za koji ima najviše sklonosti.

9. Razvoj ljubavi prema zdravom i aktivnom životu.

Kada je dete malo, ono najbrže uči. Stvaranjem zdravih navika u ranom detinjstvu, povećava se verovatnoća da će se te navike održati i u kasnijim godinama, ako se budu negovale. Više je nego važno na vreme stvoriti osećaj za zdrav i aktivan način života kod deteta, zbog celokupnog zdravlja deteta, a kasnije i čoveka.

10. Osećaj za funkcionisanje u dinamičnom okruženju.

Dete se kroz školicu sporta uči da funkcioniše u dinamičkom okruženju i da se nosi sa promenama i izazovima koje takvo okruženje nosi.

Najbolji način da mališani nauče gorenavedene stavke jeste da ih sami stavimo u situacije koje donose te lekcije. Oni još uvek nisu sposobni da sami donose velike odluke za sebe, ali zato smo tu mi da ih usmeravamo i pružimo im najbolje na tom putu. 🙂

Mi se trenutno nalazimo na sedam lokacija u Beogradu i željno vas iščekujemo da se družimo, vežbamo, zabavimo i dočekamo 2022. godinu aktivniji nego ikad.

I to nije sve! Zaprati nas na Instagramu i ostvari popust za upis u decembru od čak 50% na mesečnu članarinu.

Vidimo se na sportiću!

#Activman

Pozovi nas